Jag har skrivit en bok

Ja, rubriken är väl kanske lite i peppaste laget. Vad jag har skrivit är ett bokmanus. En roman.

Vad som dock också skett, vilket fortfarande känns helt overkligt och ganska underligt, är att jag hittat ett förlag som vill ge ut vad jag skrivit.

Den processen som nu kommer följa, är något som jag tänkt försöka bli lite duktigare på att förmedla och dela med mig av. Därför kommer den här bloggen fortsättningsvis fylla dubbla syften – dels som ett galleri för diverse fotojobb (även om vi alla vet att jag inte uppdaterat på den fronten särskilt frekvent den senaste tiden) och dels som en sorts författarblogg.

Allt det här är väldigt nytt för mig, så jag kan helt ärligt säga att jag inte vet särskilt mycket om vad som kommer att hända med allt det här… Men jag ska försöka dela med mig vad jag kan.

Därför börjar jag nu:

Nästa steg för mig är att jag ska läsa igenom mitt manus en gång till. Jag ska gå igenom det, försöka läsa det högt för mig själv, och skava bort allt som inte känns helt hundra. Ett råd jag fick är helt enkelt – “flyter det inte friktionsfritt så finns det utrymme för att slipa ytterligare.”

Egentligen tycker jag bäst om att hålla allt hemligt så länge det går, och bara börja prata om och visa upp saker när det verkligen är helt klart. Jag brukar säga att jag har svårt att tycka att ett fotojobb har gått bra på riktigt förrän bilderna är publicerade, fakturan är betald – och de jag fotat åt ringer upp igen och säger du, vi skulle vilja anlita dig igen.

Själva skrivandet i sig har varit en rätt hemlig process för mig också. Det är inte många som vet att jag hållit på med det. Men om ingen vet om, är det ingen som kan läsa. Därför måste jag nu försöka bli bättre på den biten. Det här är ett steg i den utvecklingen

Men precis just nu har jag inte så mycket mer att säga. Nu ska jag öppna mitt skrivprogram igen och sandpappra bort sånt där som sticker upp som man kan få stickor av.

Känner man sig sugen att hålla span på mig mer frekvent längs vägen, går det alltid att kika in på @fnicl på instagram!

Hörs då!
/N

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: